Despre noi

tot ce trebuie sa stii despre parkour inainte sa incepi

Parkour si Freerunning

 Despre parkour. Este un sport complex , care reuneste mai multe dintre acestea, precum gimnastica artistica, gimnastica aerobica, gimnastica aeriana, gimnastica acrobatica, arte martiale, atletism, dans – breakdance, bouldering, catarari, calisthenics, crossfit, fitness. Parkour are ca scop principal depasirea obstacolelor intr-o maniera nonconformista inspirata din natura, in care simplitatea, eficienta si siguranta sunt evidente. Freerunning este o disciplină atletică și acrobatică care încorporează un element estetic și poate fi considerată fie un sport, fie o artă de performanță, sau ambele. Freerunning-ul este similar cu parkour-ul, din care este derivat, dar se pune accentul pe partea artistica in locul eficienței și vitezei. Freerunning implică interacțiunea cu obstacolele fizice în moduri creative.

Despre noi – Descoperă Oportunitățile Noastre de Antrenament și Recreere!

Putem spune ca am tinut pasul cu evolutia parkour si toate noile directii care au rezultat din acesta. Din revolutia miscarii generata de aceasta disciplina au rezultat si alte practici mai mult sau mai putin cunoscute . Noi practicam o suma de sporturi, cum ar fi Freeeuning , Acrossstret , Tumbling , Tricking, Speed etc. Des intalnit in randul practicantilor este Freeruning-ul , o particularitate a Parkour-ului , care se bazeaza pe salturi spectaculoase , miscari deosebite , care sunt asociate si cu termenul de Freestyle sau partile cu dificultate din gimnastica artistica. Este pusa in evidenta ideea de ‘frumos’ a miscarii , asa numita arta miscarii sau art of motion, marele si faimosul concurs de la redbull purtand acelasi nume.

La centrul nostru de parkour din București, suntem dedicați să oferim o experiență completă de mișcare și aventură pentru toți cei interesați. Echipa de insteuctori profesioniști sunt pregătiți să vă ghideze și să vă inspire în călătoria de dezvoltare personală, fizică și mentală.

Asemanarea cu Gimnastica Artistica

Parkour-ul, la fel ca gimnastica, este o disciplina ampla, care îi învață pe tinerii practicanti cum să-și întărească voința, rezistența , concentrarea și autocontrolul . Miscarile din parkour ajută la o oxigenare a creierului mai eficienta , astfel performanța intelectuală se va imbunatati . Ca urmare , atenția, memoria și înțelegerea sunt stimulate , iar tonul mental se dezvolta de asemena.

În plus față de cursurile noastre inspirate din Gimnastica artistică, Gimnastica aerobică și Gimnastica acrobatică, oferim și antrenamente specializate de trambuline pentru copii și bouldering pentru toate vârstele și nivelurile de experiență. În sala noastră de sport, poți experimenta și alte activități, precum Crossfit, Calisthenics, Fitness, care îți vor îmbunătăți forța și rezistența.

Explorează alături de noi pasiunea pentru mișcare și aventură!

sala parkour scoala parkour cursuri parkour bucuresti parkour abonament
scoala parkour sala parkourcursuri parkour bucuresti parkour abonament

După cum știm cu toții, gimnastica si parkour-ul  se reunesc in multe puncte, aducand un plus de valoare  performanței școlare. Copiii sunt invatati modul corect de a practica acest sport , deoarece este un ingredient esențial în mentinerea unei vieți sănătoase și echilibrate, ceea ce face ca dezvoltarea sa fie armonioasă. Prin urmare, atât pe plan fizic cât și pe cel mental, parkour este un factor cheie in evoluția personală .

Prin aceste exercitii, copilul isi cultiva simțul responsabilității, disciplina și spiritul competitiv, respectul pentru ceilalți  ,munca, răbdarea, flexibilitatea, perseverența, o atitudine pozitivă, formand un caracter frumos și echilibrat.

scoala parkour sala parkourcursuri parkour bucuresti parkour abonament
sala parkour scoala parkour cursuri parkour bucuresti parkour abonament

Aptitudinile noastre în predarea Parkourului

Call Now Button